Lupa Camping SEO projekt

Az online forgalom és bevételnövelés bástyája egy SEO barát weboldal kialakítása. A Lupa Camping SEO projekt során nemcsak, hogy keresőoptimalizálttá tettük a Lupa Camping weboldalát, de versenybe szálltunk a keresési listában pozícióit erősen tartó Booking.com ellen.

Keresőoptimalizálás projektünk eredményei

Ügyfél: Lupa Camping

Terület: SEO

Weboldal: lupacamping.hu

01

Igényfelmérés

A Lupa Camping célja a Metis Consulting-gel történő együttműködés során az organikus forgalom növelése volt. A piacon uralkodó kiélezett verseny a releváns kulcsszavakra ösztönözte a csapatot, hogy a közös munkát megkezdjék a Metis-szel.

02

Kutatás

A keresőoptimalizáló projektekben a kutatásnak és az elemzésnek mindig kimagasló szerep jut. A Lupa Camping esetében a zárt rendszerű weboldal komoly kihívásokat állított csapatunk elé.

03

Tervezés és kivitelezés

Az elemzések során detektáltuk a problémákat, az adatok alapján felépítettünk egy 6 hónapos keresőoptimalizálás tervet és számszerűsítettük a célokat és a várható eredményt. A kempingnek készített SEO stratégia a technicál résszel foglalkozik első körben, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelően indexálható legyen a weboldal a keresőmotorok számára. Utána az on-page elemeket vettük górcső alá, ahol a tartalom bővítéshez is készítettünk javaslatokat üzletfejelsztési és konverzió optimalizálási szempontokat figyelembe véve.

A SEO stratégiába foglalt javítási javaslatokat vettük előre a kivitelezés során. A javításokat követően kezdünk el foglalkozni a hiányzó technikai és web-ergonómiai részekkel, valamint a tartalom optimalizálásával. A következő lépések a stratégiát követve az off-page elemek implementálása lesz.

05

Optimalizálás

Sokan az operatív SEO projektetekre úgy tekintenek, mint egyszeri nagy projekt. Pedig ez nem teljesen igaz. Habár vannak esetek, amikor ez valóban így működik (például: technical keresőoptimalizálás), de egy komplett SEO fejelsztésnél ez hosszabb folyamat. Szemben a PPC marketinggel, ahol rövid idő alatt lehet nagy teljesítményt elérni, addig a SEO marketinggel hosszabb idő alatt. Ezért a kemping számára a Google Search Console és Google Analytics bekötésével hosszútávú telejesítmény monitoringba kezdtünk a legprecízebb optimalizálás érdekében.